Ik ga picknicken en ik neem mee: groenten en fruit!

Het wordt weer een zonnige week. Perfect weer voor een picknick! Dus vul die picknickmand, smeer je in met zonnebrand en ga naar het park! Maar waar moet je je picknickmand mee vullen? Wij weten daar wel raad mee.

Couscoussalade

Deze couscoussalade met gele kiwi, broccoli en munt heb je super snel in elkaar gedraaid. De munt, limoen en kiwi maken het een fris geheel. Je kunt er zelf voor kiezen of je de salade koud of lauwwarm wilt eten. In het eerste geval maak je het gerecht een (paar) uur van tevoren en zet je het in de koelkast om koud te laten worden. Stop het vervolgens in een afsluitbare bak om mee te nemen. En vergeet de bordjes en het bestek niet!

Salade

Over makkelijk gesproken. Deze (vegan) salade van biet, granaatappel en krokante bonen van Joke Boon kan er ook wat van. In tien minuten is deze al klaar om in te pakken. Overigens gebeurt er iets bijzonders met peulvruchten als je ze bakt: de structuur verandert. Ze worden krokant en krijgen bijna iets weg van vlees. De bonen die in dit recept worden gebruikt zijn zwarte ogen bonen, maar je kunt ook andere bonen gebruiken zoals kikkererwten. Zo kun je eindeloos blijven variëren.

Fruitsalade

In de zon smaakt fruit altijd lekkerder. Daarom doen fruitsalades het altijd goed op die zonnige dagen. Wil je toch iets anders dan anders? Probeer dan eens deze fruitsalade met kaki (sharonfruit), kiwi en banaan. Kaki lijkt erg op tomaat, maar het is een zoete vrucht die qua smaak iets weg heeft van abrikoos. Je kunt ze gewoon uit het vuistje eten of dus verwerken in deze heerlijke fruitsalade.

Drankje

Een verkoelend drankje om de spijzen mee weg te spoelen kan natuurlijk niet ontbreken. Probeer deze watermeloen cooler eens. Wedden dat die dorstlessend is?

Tip: Ga je met vrienden naar het park? Dan kun je er ook voor kiezen om iedereen iets mee te laten nemen. Daardoor is het minder werk voor jou alleen en ben je sneller geneigd om dit vaker te doen. Bovendien is het toch hartstikke leuk om andermans eetcreaties te proeven. Misschien maken je vrienden wel iets waar jij nooit aan zou denken!