Omdenken met Groenten en Fruit (#6): Haal de vakantie naar je toe deze zomer!

Wij gaan niet op vakantie. We zitten al 9 weken op Playa del Balcona en Bad Meingarten kunnen we zo langzamerhand dromen. Fijn dat die bestemmingen binnen de quarantaine maatregelen vallen maar het vakantiegevoel is ver te zoeken. Maar niet getreurd, met deze tips van Veggieblogger Nancy Lentjes haal je de vakantie een beetje naar je toe!

Vakantie is een beleving. Na de allerlaatste poging om te kamperen voelde ons balkon als de mooiste vakantiebestemming ooit. Met een beetje omdenken haal ik het vakantiegevoel naar ons toe, in plaats van dat wij ervoor op reis moeten. Vanwege de voorpret deel ik mijn plannen met jullie.

Avontuur en lekker eten

Wat heb ik nodig voor de vakantiebeleving? Avontuur en lekker eten. Ik ga boodschappen doen bij onze buurwinkels. De joggingbroek verwissel ik voor een jurk en in mijn nieuwe outfit met speciale gezichtsbedekking slalom ik langs de toeristen. Uitgeput maar voldaan stal ik daarna de souvenirs uit op mijn aanrecht. Ik voel mij altijd bijzonder aangetrokken tot de groenten en fruitmarkten van verschillende landen en staar verlekkerd naar de kleurrijke pracht die ik in huis heb gehaald. Met een fruitsalade en een boek installeer ik mij op ons zonovergoten balkon.

Het voordeel van deze vakantiebestemming is dat ik de beleving van ieder land in huis kan halen. Op de eerste avond kies met een Pasta Puttanesca voor Italië. Klein minpuntje is dat de kok vrij heeft en ik het zelf moet bereiden maar het is een snel en makkelijk recept, evenals de Aardbei Tiramisu.

 

Door de keuken galmen zinderende Italiaanse zomerhits en ik dek de tafel met een rood, wit geblokt kleedje en Chianti in een mandfles. Met iets teveel wijn op vallen we dan in slaap voor La Dolce Vita van Fellini en droom ik van nieuwe bestemmingen. Wordt het Griekenland en maak ik het bonengerecht dat wij ooit op Corfu aten? Dan zoek ik op Spotify de Sirtaki, die ik waarschijnlijk in mijn eentje moet dansen, terwijl Vriend de afwas doet.

Buone vacanze!

Veggieblogger: Nancy Lentjes