Rettich: wat is het en wat kun je ermee?

Rettich is een echte voorjaarsgroente. Het is een langwerpige witte wortel en familie van de radijs. De smaak lijkt ook op die van radijs maar dan pittiger. Net als radijs eet je rettich meestal rauw. Was en schil de rettich eerst en snij hem dan in plakjes of reepjes. Maar wat doe je er dan mee?

Wat kun je ermee?

Allemaal leuk en aardig, maar waar eet je rettich in? Door de pittige smaak is rettich een heerlijke toevoeging op je boterham met kaas, in een salade of als (borrel)snack met een dipje.

Maar dat is niet het enige. Wat dacht je van deze frittata met zoete uien, geitenkaas en rettich? Dit gerecht bereid je simpel in de oven: je gooit alle ingrediënten in een ovenschaal en wachten maar. Perfect als lunch of avondmaaltijd.

Of ga voor rettich met een Aziatische twist. Dit recept voor rettich met sojasaus en sesam is super makkelijk en origineel. Je moet alleen de saus een uurtje laten staan voor serveren zodat de smaken goed vrijkomen. Zo heb je in een handomdraai een origineel borrelhapje of bijgerecht bij je avondmaaltijd of lunch.

Nog een lekker recept is rettichsalade met gember en roodlof. Maak de rettich schoon en schil of snij deze in dunne reepjes of plakjes. Maak de rettichslierten aan met een dressing van yoghurt, yogonaise en gembersiroop (dit heeft een zoete smaak). Leg de rettichsalade in de blaadjes van roodlof en voilà: een heerlijke en verantwoorde snack of borrelhapje.

Eet smakelijk!