Smakelijk tot ziens

Auberginerolletjes, gevulde portobello's, cappuccino van venkel, paarse spruitjessalade en gegrilde ananas. Klinkt toch om van te smullen? Vandaag schrijf ik mijn allerlaatste Veggieblog en deel ik mijn favoriete recepten.

Na 1,5 jaar neem ik afscheid van Veggipedia. Met het schaamrood op mijn wangen kijk ik terug naar mijn eerste blog. Het verhaal heeft welgeteld 6 zinnen en gaat over de rode ui. Erg inspirerend ;-) Inmiddels zijn we tientallen blogs verder.

Tijdens het schrijven van blogs over recepten was ik snel geneigd om recepten te kiezen die ik er zelf lekker uit vond zien. Logisch, maar smaken verschillen. Dus telkens jouw favo recepten uitlichten is geen optie. Maar… aangezien dit mijn laatste Veggieblog is grijp ik toch nog de kans om mijn favo-recepten van Veggipedia op een rijtje te zetten.

Voor bij de borrel: auberginerolletjes

Als er twee ingrediënten zijn waar ik groot fan van ben dan zijn het mozzarella en aubergine. Vooral gegrilde aubergine staat hoog op mijn favorieten-lijstje. Gek genoeg zijn er nog steeds veel mensen die deze groente te sponzig vinden. Tip: probeer aubergine dan eens te grillen. Dat geeft deze groente een hele andere structuur.

Gevulde portobellos met spinazie

Nog een groente waar ik geen genoeg van kan krijgen: portobello. En deze is ook nog eens goed gevuld met spinazie, geitenkaas en honing. Eerlijk is eerlijk: dit gerecht heb je niet zo een-twee-drie op tafel staan. Maar het is de tijd waard :-)

Cappuccino van venkel

Ons kerstpakket bestond dit jaar uit een tas vol met groenten, inclusief Veggipedia recepten. Een van de recepten was deze 'cappuccino van venkel'. We hebben thuis alleen geen staafmixer, dus het pureren ging niet bepaald smooth. Het werd uiteindelijk een cappucino met stukjes venkel, ook erg lekker!

Paarse (!) spruitjessalade met pompoen en geitenkaas

Stiekem heb ik dit gerecht nog nooit zelf gemaakt, maar ik vind hem er altijd zo lekker en kleurrijk uitzien. En het is nu het perfecte seizoen voor pompoen en paarse spruitjes. Kortom, dit recept staat bij mij dit weekend op de planning!

Simpel maar verrukkelijk

Heb je na al dat koken geen zin meer in de keuken te staan? Dan is dit super simpele toetje dé oplossing. En simpel is ook echt simpel: je hebt maar drie ingrediënten nodig en je hebt het dessert in vier stappen op tafel staan. Zelf combineer ik het graag met Griekse yoghurt. Yummie!

Met zulke lekkere recepten wordt genoeg groenten en fruit eten wel heel makkelijk. Dus spread the word en wordt ook groente- en fruitambassadeur door recepten van Veggipedia te delen!

Zo'n ambassadeur zijn geeft best snel het gewenste resultaat. Mijn vriendinnen vertellen tegenwoordig bijvoorbeeld trots dat ze met bijzondere groenten hebben gekookt. Mijn moeder stuurt regelmatig een foto van haar zelfgemaakte Veggipedia gerecht en mijn broer vertelt trots dat hij al heel de week vegetarisch kookt met veel groenten (ook al heeft Veggipedia niet alleen maar vegetarische recepten, maar dat terzijde). Kortom, deel receptinspiratie en heb geduld: 'als de appel rijp is valt hij vanzelf' ;-)

Met de hartelijke groenten van Maaike