Tips: zo eet je met gemak genoeg groenten en fruit!

250 gram groenten en 200 gram fruit per dag eten. Dat lijkt misschien een hele opgave. Maar niet als je het verdeelt over verschillende eetmomenten! In deze blog geven wij jou tips hoe je dit kunt doen. Zo eet je met gemak iedere dag lekker veel groenten en fruit.

TIP: Neem eens een kijkje op deze pagina. Deze staat bomvol met tips, recepten en inspiratie om de hele dag door groenten en fruit te eten. Ook op momenten waar je misschien nog niet eerder aan hebt gedacht.

De meeste mensen eten hun groenten uitsluitend tijdens de avondmaaltijd. Dat kan voor sommige mensen wel erg veel zijn om in een keer op te eten. Dat hoeft ook niet, als je op andere momenten van de dag ook groenten eet, zoals bij het de lunch en tussendoor.  Fruit, aan de andere kant, wordt juist vaak alleen als tussendoortje gegeten. Maar fruit is ook heerlijk op andere momenten, zoals tijdens je lunch of ontbijt!

Ontbijt

Eet je normaal gesproken yoghurt of havermout als ontbijt? Voeg dan wat fruit toe voor een lekkere zoete en frisse smaak. Dit maakt je ontbijt nog gevarieerder. Ook zorgt dit voor een verschil in textuur (bijvoorbeeld zachte yoghurt, knapperige muesli en sappige druiven). Juist dat verschil in textuur wordt door veel mensen als lekker beschouwd. Probeer het maar eens, zou ik zeggen :). 

Lunch

Groenten en fruit kun je ook makkelijk toevoegen aan je lunch. In de vorige blog is hier ook over geschreven. Wat dacht je van plakjes banaan op je boterham met pindakaas? Of plakjes komkommer op je boterham met kaas. Ook kun je je boterham beleggen met aardbeien of appel.

Naast brood zijn er nog vele andere gerechten om mee te lunchen. Salades, soep, een groentenomelet of een restje van een avondmaaltijd. Zo kun je eindeloos blijven variëren! En wanneer je thuiswerkt, heb je waarschijnlijk meer tijd en faciliteiten om een uitgebreidere lunch voor jezelf te maken.

Tussendoor

Een paar worteltjes (met hoemoes) tussendoor en  een paar plakjes komkommer op je boterham. Dan kom je al snel aan de aanbevolen hoeveelheid! Tip: pak fruit en groenten in voor naar werk/school of zet ze thuis klaar in een schaaltje goed in het zicht. Dan pak je er automatisch wel wat van om te knabbelen. 

Wil je je fruit wat spannender maken? Maak dan eens een fruitsalade van een mix van verschillende soorten. Óf je kunt rozijnen en kaneel toevoegen aan stukjes appel. Zo zijn er nog talloze heerlijke smakencombinaties te verzinnen. Kijk op deze pagina voor nog meer inspiratie voor gezonde tussendoortjes met groenten en fruit.