Curuba’s kopen
De curuba is rijp wanneer de schil geel gekleurd is.
Teelt
De curuba groeit in het wild in het Andesgebergte van Venezuela. De curuba groeit ook in het oosten van Colombia tot aan Bolivia en Peru.
Terwijl de gewone passievrucht in subtropische gebieden groeit verlangt de curuba een hete en zeer vochtige tropische omgeving. Daarom is ook Nieuw-Zeeland een land waar de vrucht zeer goed groeit.
Tip
De vrucht wordt soms in Europa op de markt aangeboden. Geniet van deze tropische vrucht als je deze tijdens een vakantie tegenkomt!
Curuba’s smaak
Het pulp van de vrucht is friszoet en vol van smaak.
Je kunt de vrucht halveren en lekker uitlepelen, maar je kunt curuba ook zo gebruiken:
- In helften gesneden om uit te lepelen.
- Door half ontdooid sorbetijs roeren en weer invriezen.
- In vruchtensappen.
- In cakebeslag en appeltaart.
- In vruchten- en groentesalades.
- In zomerse drankjes en mousses.