Borrelen met groenten

Inspiratie voor een gezonde, kleurrijke borrelplank

Voor de kleurrijke borrelplank

Groenten kunnen echt niet meer ontbreken op de borrelplank! Een schaaltje snoeptomaten is altijd goed, net als reepjes paprika met hummus dip. Maar je kunt eindeloos variëren met toffe groente-combinaties. Wij zetten een paar opties voor een kleurrijke borrelplank voor je op een rijtje. 

Gevulde komkommerhapjes

Deze lekkere komkommerhapjes heb je snel voor 8 personen op tafel staan. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: 1 komkommer, 250 gram zalm uit blik in olie, 1 paprika, 1 rode ui, 1 citroen en wat gemalen peper. Was de komkommer en snijd deze in stukjes van circa 3 cm. Hol het middelste gedeelte van de stukjes komkommer lichtjes uit. Snijd de paprika en rode ui fijn en meng deze in een kom, samen met de losgemaakte zalm uit blik. Breng op smaak met versgemalen peper en het sap van de citroen. Vul vervolgens de plakjes komkommer met het zalmmengsel. Smakelijk! 

Borrelhapjes met paprika

Dit lekkere borrelhapje heb je makkelijk en snel voor 8 personen op tafel staan. Voor deze kleurrijke borrelhapjes heb je 2 gegrilde paprika's, een bosuitje en 2 augurken nodig. Snijd de paprika's en augurken per stuk in vieren en snijd het gewassen bosuitje in de lengte in 8 repen. Leg op elk stuk paprika een stukje augurk en een reepje bosui. Rol de paprika voorzichtig op en steek ze vast met een cocktailprikker.

Courgettehapjes met gegrilde paprika

Deze courgetterolletjes met gegrilde paprika en feta zijn heerlijk voor bij de borrel. Je hebt voor 12 personen de volgende ingrediënten nodig: 1 courgette, 1 eetlepel olijfolie, 150 gram gegrilde paprika en 120 gram fetablokjes light. Was de courgette en snijd hem in tweeën. Schaaf de helften in de lengte in dunne plakken en meng de olie erdoor. Grill de plakken courgette gaar en goudbruin. Snijd de paprika in reepjes. Leg op elke plak courgette een blokje feta en een reepje paprika, rol ze op en zet vast met een cocktailprikker.

Rettich met sojasaus en sesam

Is weer eens iets anders voor bij de borrel! Deze rettich met sojasaus en sesam is zo klaar en heel erg lekker. Het recept is gemaakt voor de avondmaaltijd voor 2 personen, maar je kunt dit ook makkelijk als borrel voor meer personen klaarmaken. Je hebt nodig: rettich, sojasaus, azijn, sesamolie, plantaardige olie, geroosterde sesamzaadjes, mespuntje gemalen droge chili's en een mespuntje cayennepeper. Even het mengsel van sojasaus, sesamzaadjes, chili's en cayennepeper in laten trekken en smullen maar!