Budget groenten

Een pagina vol budget groenten, tips en natúurlijk ook lekkere recepten!

Budget groenten

Wil je graag lekkere én goedkope groenten eten? Wij laten op deze pagina zien wat goedkope groenten zijn, we geven tips en lekkere recepten. 

Goedkope groenten

Tips

Tip 1: Koop diepvriesgroenten. Wist je dat diepvriesgroenten net zo gezond zijn als verse groenten? En ze zijn een stuk goedkoper. Neem bijvoorbeeld diepvries spinazie. Hartstikke lekker! Let er dan wel op dat er geen sausjes en dergelijke aan toegevoegd zijn. Die zitten vaak vol met suiker en/of zout, wat het een stuk minder gezond maakt. 

Tip 2: Koop groenten uit blik. Voorbeelden van groenten uit blik zijn mais, bonen (eigenlijk peulvruchten), tomatenblokjes en gepelde tomaten. Deze kosten weinig geld en het is ook nog een super makkelijk! Wat wil je nog meer? Let ook hierbij weer op dat er geen suiker en/of zout aan toegevoegd is. 

Tip 3: Koop groenten in het seizoen. 

Tip 4: Snij je groenten zelf. Voorgesneden groenten zijn een stuk prijziger dan onbewerkte verse groenten. Snij daarom je groenten zelf. Dit is meestal niet eens zoveel werk. 

Zo eet je gemakkelijk meer groenten en fruit

Met deze tips kun je direct aan de slag om iedere dag lekker veel groenten en fruit te eten. Zo kom je gemakkelijk aan je dagelijkse portie.

Recepten met goedkope groenten

Nog meer inspiratie voor goedkope groenten