Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Groentebowl met kikkererwten en hummus

Hoofdgerecht
2 pers
10 - 20 min
Groentebowl met kikkererwten en hummus
Met seizoensproducten

300gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

groot blik of grote pot kikkererwten
1 limoen
1 teentje knoflook
½ theelepel gemalen komijnzaad
1 eetlepel tahin sesampasta zonder zout
3 eetlepels olijfolie peper
2 bosjes radijs
½ bosje koriander
5 takjes munt
1 dunne courgette
1 gele paprika

Bereidingswijze

Bowls zien er niet alleen prachtig uit, ze zitten ook nog eens tjokvol groenten, zijn makkelijk te maken en -nog belangrijker- ze zijn eigenlijk altijd lekker. Deze vegan groente bowl van het Voedingscentrum krijgt een Arabisch tintje door de kikkererwten, tahin en hummus.

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Houd de helft apart.
  2. Boen de limoen goed schoon en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit. Pureer de helft van de kikkererwten met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
  3. Pers het teentje knoflook er bovenuit.
  4. Roer er de gemalen komijn, de tahin, 1 eetlepel olijfolie, wat limoensap, wat geraspte limoenschil en peper door. Verdun de hummus met water als deze te dik is.
  5. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
  6. Was de kruiden en knip ze klein.
  7. Meng wat koriander, 1 eetlepel olijfolie en wat limoensap door de radijs.
  8. Maak de courgette en de paprika schoon. Snijd de courgette in halve plakjes en de paprika in reepjes.
  9. Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak hierin de courgette en de paprika in 5 minuten gaar. Maak op smaak met koriander.
  10. Verwarm de rest van de kikkererwten in wat water. Giet ze af en meng er de munt door.
  11. Verdeel de kikkererwten over 2 kommen en schik de radijssalade en de warme groente erop. Garneer met een flinke lepel hummus.

Bron: Voedingscentrum

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie535 kcal
Vet25 gr
waarvan verzadigd5 gr
Koolhydraten50 gr
waarvan suikers8 gr
Voedingsvezels20 gr
Eiwitten20 gr
Zout1 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Kikkererwten

Kikkererwten

Nu in seizoen
Groenten
Radijs

Radijs

Nu in seizoen
Groenten
Koriander

Koriander

Nu in seizoen
Kruiden
Munt

Munt

Kruiden
Koelkast
Courgette

Courgette

Nu in seizoen
Groenten
Paprika

Paprika

Nu in seizoen
Groenten
Kikkererwten

Kikkererwten

Nu in seizoen
Groenten
Radijs

Radijs

Nu in seizoen
Groenten
Koriander

Koriander

Nu in seizoen
Kruiden
Munt

Munt

Kruiden
Koelkast
Courgette

Courgette

Nu in seizoen
Groenten
Paprika

Paprika

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Auberginecurry met tomaat en kikkererwten

Auberginecurry met tomaat en kikkererwten

300gr groenten p.p.

Couscous met koolraap en kikkererwten

Couscous met koolraap en kikkererwten

300gr groenten p.p.

Kikkererwtenburgers met couscous en broccoli

Kikkererwtenburgers met couscous en broccoli

300gr groenten p.p.

Meer recepten