Baskisch groentegerecht met ei

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 aubergine
1 Spaans pepertje
1 theelepel gedroogde tijm
4 eieren
1 courgette
1 eetlepel olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode en 1 gele paprika

Bereidingswijze

1. Maak de aubergine schoon en snijd hem in plakken.
2. Maak de rest van de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de paprika’s in repen, het pepertje fijn en de courgette in plakken.
3. Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig. Pers het teentje knoflook er boven uit.
4. Voeg de andere groente toe met peper en tijm en stoof de groente op klein vuur langzaam gaar.
5. Breek de eieren op de groente en laat ze stollen.

Menusuggestie: Lekker met aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
284 kcal
Vet
17 gram
Eiwit
19 gram
Waarvan verzadigd
5 gram
Koolhydraten
11 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
10 gram
Zout
520 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!