| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 284 kcal |
| Vet | 17 gr |
| waarvan verzadigd | 5 gr |
| Koolhydraten | 11 gr |
| waarvan suikers | 10 gr |
| Voedingsvezels | 6 gr |
| Eiwitten | 19 gr |
| Zout | 0.52 gr |
Baskisch groentegerecht met ei

585gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 | aubergine |
| 1 | Spaans pepertje |
| 1 theelepel | gedroogde tijm |
| 4 | eieren |
| 1 | courgette |
| 1 eetlepel | olijfolie |
| 1 | ui |
| 1 teentje | knoflook |
| 1 | rode en 1 gele paprika |
Bereidingswijze
- Maak de aubergine schoon en snijd hem in plakken.
- Maak de rest van de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de paprika’s in repen, het pepertje fijn en de courgette in plakken.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de andere groente toe met peper en tijm en stoof de groente op klein vuur langzaam gaar.
- Breek de eieren op de groente en laat ze stollen.
Menusuggestie: Lekker met aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Auberginecurry met tomaat en kikkererwten
300gr groenten p.p.

Roerbakgerecht met prei, ei en cashewnoten
345gr groenten p.p.

Sperziebonensalade met ei en citroen
225gr groenten p.p.






