



Jujube




Jujube fruit, ook wel rode dadel of Chinese dadel genoemd, lijkt (niet verrassend) op een dadel. De vrucht is klein en ovaal van vorm en groeit op loofbomen of laaggelegen struiken. Het heeft een pit aan de binnenkant, net als een traditionele dadel of olijf. De Chinezen gebruiken al zo'n 3000 jaar jujube voor medicinale doeleinden. Jujube-fruit is namelijk rijk aan voedingsvezels, mineralen en antioxidanten.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Gedroogd jujube-fruit kan op vele manieren worden gegeten. Jujubes zijn ideaal als toevoeging aan je desserts en baksels. Denk aan alle recepten die je met dadels kunt maken en vervang de dadels door jujube-fruit.
Je kunt jujube ook zo eten:
- Uit het vuistje
- Gevulde jujube met geitenkaas
- Kort roerbakken met uitjes
- Als garnering bij geroosterd vlees
- Maak je eigen granola met gedroogde jujube
Informatie
Portiegrootte jujube
Teelt jujube
Tip
Jujube smaak
Recepten met Jujube
Meer receptenVerkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec