Ricotta spread met jujube en mandarijn

Ga naar:

Boodschappenlijst

200g ricotta
2 stuks gedroogd jujube fruit
2 mandarijnen
handje rucola
peper
1 theelepel olijfolie

Bereidingswijze

Dat is nog eens wat anders op je boterham: een ricottaspread met jujube (rode dadels) en mandarijn. Dit recept is simpel om te maken en een kleurrijk feest op je bord!

  1. Verwijder de pit en snijd de jujube in kleine stukjes
  2. Snijd 1 mandarijn in kleine stukjes en pers de andere uit
  3. Meng het jujube fruit met het mandarijnensap en laat deze dressing even staan 
  4. Bestrooi de ricotta met peper (naar smaak) en smeer het geheel op een plat bord 
  5. Leg de mandarijnstukjes op de ricotta en maak af met een handje rucola
  6. Lepel de jujube/mandarijndressing over het geheel en besprenkel het vervolgens met de olijfolie.

Serveersuggestie: Serveer op een snee volkorenbrood

Tip: je kunt de jujube ook vervangen door "gewone" dadels

Bron: theearthyfoods.com

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
246 kcal
Vet
15 gram
Eiwit
9 gram
Waarvan verzadigd
7 gram
Koolhydraten
17 gram
Vezels
1 gram
Waarvan suikers
4 gram
Zout
0.4 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten