Aardbeiboomvruchten

De tot 2 cm grote vruchten hebben een harde knobbelige schil. De vrucht rijpt van geel naar roodbruin. Het vruchtvlees is geel en smaakt zurig en is weinig aromatisch. De vruchten worden meestal gebruikt bij de bereiding van wijnen en likeuren, of soms verwerkt tot jam. Rauw zijn ze niet heel goed te verteren. In Nederland vind je de verse vrucht zelden tot nooit terug.

OOK WEL GENOEMD:

aardbeiboomvruchten
aardbeiboomvrucht
Ga naar:

Informatie

Aardbeiboomvruchten kopen en bewaren

De vrucht is in Nederland verkrijgbaar bij toko’s. De vrucht is rijp wanneer deze roodbruin van kleur is.

Portiegrootte

Zie verpakking van product waar de aardbeiboomvrucht in verwerkt is.

Teelt en seizoen

De aardbeiboom komt van nature voor in het Middellandse Zeegebied en wordt geteeld in Portugal, Frankrijk, Griekenland, Italië, Spanje en China. In Nederland vind je de verse vrucht zelden tot nooit terug.


Tip

Deze vrucht koop je bij de toko.

Aardbeiboomvrucht smaak

Het vruchtvlees smaakt zurig. De vrucht wordt in principe niet rauw gegeten, maar gebruikt in:

  • Wijnen
  • Likeuren
  • Jam

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec