


Cranberry's



Cranberry's zijn lichtrood tot donkerrood van kleur en hebben een ovale vorm. Ze worden meestal niet rauw gegeten. De smaak is friszuur, soms wat wrang. De naam cranberry komt van craneberry ofwel kraanvogel. Omdat het gebogen steeltje van de bloem op de nek van een kraanvogel lijkt.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de bessen voor gebruik. Kook de bessen vervolgens met een klein beetje water en suiker tot de bessen kapot springen, kook ze daarom met een deksel op de pan. De kooktijd is ca. 10 minuten.
Bereidingstijden
Koken: 10 minuten
Informatie
Zelf cranberry's kweken
Hoeveel wegen cranberry's?
Teelt
Tip
Cranberry’s smaak
Recepten met Cranberry's
Meer recepten
Rode kool met cranberries
200gr groenten p.p.

Lekker snel toetje met appel, honing en cranberries
135gr fruit p.p.

Maaltijdsalade met geroosterde spruiten, pecannoten en cranberrydressing
187gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 98 kj (24 kcal) |
Vet totaal | 0.1 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.1 gr |
Koolhydraten | 3.4 gr |
waarvan suikers | 3.4 gr |
Voedingsvezel | 3.6 gr |
Eiwit | 0.4 gr |
Zout | 0 mg |
Retinol act. equivalent | 14 mcg |
Vitamine B2 | 0.01 mg |
Nicotinezuur | 0.6 mg |
Vitamine B6 | 0.07 mg |
Folaat equivalenten | 2 mcg |
Vitamine C | 15 mg |
Vitamine E | 1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec