




Anijs





Anijs is een bloemdragende plant waarvan met name de (gedroogde) zaden gebruikt worden in de keuken. Anijszaad is een bijzondere smaakmaker die het meest bekend is van de beschuit met muisjes. Je kunt het zaad in zijn geheel gebruiken als toevoeging aan gerechten, maar je kunt het ook tot poeder vermalen. Anijs is niet hetzelfde als steranijs, al smaken ze vergelijkbaar.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Anijs heeft een sterke geur en smaak, dus wees gematigd met hoeveel je ervan gebruikt. Je kunt het zaad in zijn geheel toevoegen aan gerechten of je vermaalt het eerst (met een vijzel) tot poeder.
Anijszaad voeg je in zijn geheel of gemalen (in een vijzel) toe aan gerechten om ze op smaak te brengen.
Informatie
Teelt
Zelf anijs kweken
Anijs smaak
Recepten met Anijs
Meer receptenVerkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec