Zomerbietjes met anijs

Ga naar:

Boodschappenlijst

½ theelepel anijszaadjes
ca. 1 eetlepel azijn
1 eetlepel olie
½ sjalotje
500 gram gare rode bietjes

Bereidingswijze

1. Snijd de uiteinden van de bietjes en stroop het vel er af. Snijd de bietjes in dunne parten.
2. Snijd het stukje sjalot heel klein.
3. Meng de sjalot, de olie, de azijn en wat peper door de parten biet.
4. Plet met een groot mes de anijszaadjes. Meng de anijs door de bietjes.
5. Voeg eventueel nog wat azijn toe.

Menusuggestie: Lekker met een varkensschnitzel en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
119 kcal
Vet
5 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
11 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
11 gram
Zout
352 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!