Hollandse bietjes

Ga naar:

Boodschappenlijst

suiker
2 kruidnagels
1 kleine appel
500 gram gare bietjes
azijn
1 kleine ui
1 eetlepel vloeibare margarine

Bereidingswijze

1. Neem het vel van de bietjes en snijd de bietjes in reepjes of blokjes.
2. Pel de ui en snijd hem klein.
3. Fruit de ui in de margarine zacht.
4. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
5. Doe de bietjes, de appel, ½ dl water, wat azijn, wat suiker en de kruidnagels bij de ui en laat de groente 10 minuten zacht stoven.
6. Verwijder de kruidnagels.

Menusuggestie: Lekker met een varkenslapje en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
147 kcal
Vet
5 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
18 gram
Zout
369 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!