Citroengras

Citroengras is een soort gras. De Indonesische naam is sereh. De stengels hebben een frisse, citroenachtige en licht gemberachtige smaak. Citroengras wordt niet rauw gegeten, maar altijd meegekookt of gestoofd. Kook je sereh mee voor het aroma dan wordt de stengel in zijn geheel gebruikt en voor het serveren verwijderd. De stengel kan ook fijngehakt gebruikt worden in gerechten.

OOK WEL GENOEMD:

Citroengras
Sereh
Ga naar:

Informatie

Citroengras kopen

De stengels moeten er fris en niet uitgedroogd uitzien.

Citroengras is te koop bij toko’s, de betere supermarkt en de groentespecialist. Citroengras (sereh) is ook in gedroogde poedervorm te koop.

Portiegrootte

Per stuk: 25 gram


Teelt

Citroengras komt van oorsprong uit India, maar wordt nu overal ter wereld in warme gebieden gekweekt. De stengels zijn steeds vaker ook vers te koop.

Citroengras is het hele jaar te koop.

Tip

Van citroengras eet je maar kleine hoeveelheden, maar toch helpt het mee aan je dagelijkse portie groenten! Hoe? Je maakt er veel groentegerechten net wat lekkerder mee. Voordat je het weet heb je die aanbevolen hoeveelheid groenten van 250 gram te pakken!

Citroengras smaak 

De stengels hebben een frisse, citroenachtige en licht gemberachtige smaak.

Citroengras kun je zo gebruiken:

  • Meestoven in oosterse stoofschotels.
  • In marinade voor bijvoorbeeld saté.
  • Onmisbaar in Thaise kippensoep, Oosterse groentebouillon of curry's. 
  • De stengels gebruiken als satéstokje.
  • Fijngehakt door viskoekjes.
  • Onmisbaar in de Indonesische keuken, maar ook lekker in Surinaamse gerechten.

Recepten

Meer recepten

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec