Kapucijners

Kapucijners zijn de eetbare zaden van een peuldragende plant. Je kunt deze peulvruchten vers, gedroogd of gekookt kopen. De peul van kapucijners herken je aan de blauwpaarse kleur. De zaden in de peul zien eruit als bruingroene erwten. Je kunt kapucijners het beste in de koelkast bewaren.

OOK WEL GENOEMD:

Vale erwt
Velderwt
Grauwe erwt
Schokkererwt
Peulvruchten
Ga naar:

Informatie

Kapucijners kopen en bewaren

Koop verse peulen die gaaf en bolrond zijn.

Kies je liever voor gedroogde kapucijners? Koop ze dan als ze niet muf ruiken.

Bij kapucijners in glas, blik of uit diepvries let je op de houdbaarheidsdatum. Je kunt kapucijners het beste in de koelkast bewaren.

Portiegrootte

Kapucijners blik/glas
Opscheplepel: 55 gram
Eetlepel: 35 gram

Kapucijners gedroogd
Kopje: 105 gram

Kapucijners gekookt
Opscheplepel: 55 gram
Eetlepel: 35 gram


Teelt en seizoen

Kapucijners zijn de eetbare zaden van een peuldragende plant. De peul van kapucijners herken je aan de blauwpaarse kleur. De zaden in de peul zien eruit als bruingroene erwten.

Filmpje: Bonen verbouwen in je moestuin.

Tip

Het advies is om 1 keer per week peulvruchten te eten, zoals kapucijners. Het is een prima vleesvervanger. 

Kapucijners smaak

Kapucijners hebben een romige, weeïge smaak.

Kapucijners zijn heerlijk in een maaltijdsoep, maar je kunt ze ook zo gebruiken:

  • In een maaltijdsalade met zilvervliesrijst, komkommer, tomaat, sla, ui en dressing.
  • In een vegetarische schotel met ui, knoflook, wortel, broccoli en paprika.
  • Als bijgerecht met spekjes en rozijnen of gesmoorde ui.
  • Gekookt en op smaak gebracht met bonenkruid.
  • Captains diner (kapucijners met spek, ui, klein beetje mosterd en tafelzuur).

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec