

Limaboon


Limabonen worden ook wel boter- of olifantsbonen genoemd. Limabonen zijn grote, witte bonen die tot de familie van de peulvruchten behoren. Van oorsprong komen limabonen uit Zuid-Amerika. De Inca’s hadden ook al limabonen op het menu staan. Je kunt limabonen zowel gedroogd kopen als in blik. Gedroogde limabonen kun je het beste op een koele, droge en donkere plek bewaren.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Laat limabonen 8 uur weken in ruim koud water. Giet de bonen daarna af. Voeg schoon water toe en kook ze vervolgens in 1,5 uur gaar.
Limabonen uit blik of glas kun je direct gebruiken of kort verwarmen (zonder te koken).
Limabonen kun je beter niet rauw eten. Er zit een natuurlijke gifstof in bonen, lectine. Als je de bonen kookt is de stof niet schadelijk meer.
Bereidingstijden
Gedroogde limabonen
Weken: 8 uur
Kooktijd: 1,5 uur (na het weken)
Limabonen blik/glas
Geen bereidingstijd of enkele minuten opwarmtijd.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Limaboon smaak
Recepten met Limaboon
Meer receptenVerkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec



