Longans

De longan wordt ook wel Lamyai genoemd. Longan bevat een ronde, glanzend zwarte pit met witte vlek op de onderkant. Longan betekent 'drakenogen' in het Chinees verwijzend naar de pit. De dunne roodbruine schil is minder stug dan die van de lychee. Het vruchtvlees is wittig en zoet. De smaak lijkt wel wat op die van mango.

OOK WEL GENOEMD:

Longans
Lamyai
Longan
Ga naar:

Informatie

Longans kopen

We raden je aan om op de kleur te letten.

Tijdens het rijpingsproces verkleurt de longan van rozerood naar roodbruin. Hoe lichter van kleur, hoe verser de longan.

Portiegrootte

Per stuk: 10 gram


Teelt

Longans komen oorspronkelijk uit het zuiden van China.

Longans hebben een ronde, glanzend zwarte pit met een witte vlek op de onderkant. Leuk weetje: longan betekent 'drakenogen' in het Chinees. De vrucht heeft deze naam gekregen omdat de pit op een oog lijkt!

De schil is schorsachtig en roodbruin van kleur. De schil is dun en minder stug dan van een lychee. Hierdoor is een longan makkelijk te schillen is.

Het vruchtvlees is wittig en semi-transparant.

Tip

Reken 10 stuks verse longans voor 1 portie fruit. Een heerlijk zoete bijdrage aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid fruit van 200 gram!

Longans smaak 

Het vruchtvlees is zoet en licht geurig. De smaak lijkt wel wat op die van mango.

Je kunt de logan gewoon uit de hand eten, maar ook zo gebruiken:

  • In een witlofsalade.
  • Besprenkelt met een alcoholvrije aperitief.
  • Met sorbetijs en slagroom (light).
  • In een vruchtensalade met meloen en mango.
  • Het sap verwerkt in vlees- of visgerechten.
  • Gevuld met chocolademousse.
  • Als borrelhapje bij een stevig 30+ kaasje.
  • In cocktails of sorbets.

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec