Lychee

De lychee is een exotische vrucht ter grootte van een kleine pruim. Lychees kunnen zo uit het vuistje worden gegeten. De brosse, roze schil rond het witte vruchtvlees is makkelijk met je vingers te verwijderen. De vrucht is zoet en sappig en het aroma kruidig. In de vrucht zit een pit, die kun je niet eten.

OOK WEL GENOEMD:

Lychee
Ga naar:

Informatie

Lychee kopen

Let op de kleur. Tijdens het rijpingsproces verkleurt de lychee van rozerood naar roodbruin. Hoe lichter van kleur, hoe verser de lychee.

Portiegrootte

1 stuks = 10 gram

Tip

Reken 10 verse lychees voor 1 portie fruit. Een heerlijk zoete bijdrage aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid fruit van 200 gram!


Lychee smaak

Lychees hebben een zoete, kruidige smaak.

Lychees passen uitstekend bij vis- en vleesgerechten. Je kunt er ook borrelhapjes van maken met een stevig 30+ kaasje erbij.  Tip: verwerk lychees in een witlofsalade, succes gegarandeerd!

Ze zijn ook ideaal om je desserts een exotisch tintje te geven. Heerlijk in een schaaltje met ijs en slagroom (light). Of in een fruitsalade, bijvoorbeeld met meloen, mango en frambozen. Of verwen jezelf eens goed door de lychees te vullen met chocolademousse. Dat wordt smikkelen!

Lychees zijn ook heerlijk:

  • In een witlofsalade.
  • Besprenkelt met een alcoholvrije aperitief.
  • Met sorbetijs en slagroom (light).
  • In een vruchtensalade met meloen en mango.
  • Het sap verwerkt in vlees- of visgerechten.
  • Gevuld met chocolademousse.
  • Als borrelhapje bij een stevig 30+ kaasje.
  • In cocktails of sorbets.

Voedingswaarden

Algemeen
Energie
kj
306
Energie
kcal
72
Eiwit
gr
0.9
Eiwit plantaardig
gr
0.9
Koolhydraten
gr
16.1
Vitaminen
Retinol
mcg
0
Retinol act. equivalent
mcg
1
Vitamine D
mcg
0
Vitamine E
mg
0
Vitamine B1
mg
0.09
Mineralen
Zout toegevoegd
mg
0
Natrium
mg
1
Zout
mg
0
Calcium
mg
5
Fosfor
mg
30
Gegevens per 100gr/ml, Bron: NEVO
Toon meer

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec