



Mandarijn




De mandarijn is een citrusvrucht van de mandarijnboom, die uit China afkomstig is. De mandarijn lijkt op een kleine sinaasappel. Deze oranje kanjers zijn een uitstekende bron van vitamine C en voedingsvezels. Grofweg kun je mandarijnen indelen in vier typen: de gewone mandarijn, de mediterrane mandarijn, de satsuma en de kingmandarijn. Je kunt mandarijnen het beste op een koele, donkere plek bewaren.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Mandarijn is ideaal om zo uit het vuistje te eten als tussendoortje. Partjes mandarijn kun je ook goed gebruiken in een salade of in een fruitwrap.
Mandarijn schoonmaken
Mandarijnen zijn makkelijker te pellen dan sinaasappels, omdat ze losser in hun schil zitten. Ook laten de partjes sneller van elkaar los.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Mandarijn smaak
Recepten met Mandarijn
Meer recepten
Wortelfrietjes met kip en mandarijn uit de oven
150gr groenten p.p. & 90gr fruit p.p.

Frisse salade met Chinese kool en mandarijn
200gr groenten p.p. & 60gr fruit p.p.

Fruitspin met prooi traktatie
85gr fruit p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk alles| Soort | Per 100gr |
|---|---|
| Energie | 194 kj (46 kcal) |
| Vet totaal | 0.1 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| waarvan onverzadigd | 0.1 gr |
| Koolhydraten | 9.9 gr |
| waarvan suikers | 8.2 gr |
| Voedingsvezel | 0.9 gr |
| Eiwit | 0.7 gr |
| Zout | 0 mg |
| Retinol act. equivalent | 20 mcg |
| Vitamine B1 | 0.07 mg |
| Vitamine B2 | 0.03 mg |
| Nicotinezuur | 0.3 mg |
| Vitamine B6 | 0.08 mg |
| Folaat equivalenten | 22.6 mcg |
| Vitamine C | 40 mg |
| Vitamine E | 0.3 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


