Maribelle appel

De Maribelle appel is een sappige appel met een rozerode schil en een lekkere bite. De Maribelle appel is zoet, maar niet té zoet, waardoor hij fris blijft. De appel komt uit de Betuwe. Je kunt de Maribelle zo uit de hand eten, maar de appel is ook heerlijk in gerechten of in zelfgemaakte appelmoes.

OOK WEL GENOEMD:

Maribelle
Ga naar:

Informatie

Maribelle kopen en bewaren

Koop stevige appels met een onbeschadigde schil. De Maribelle appel kun je o.a. kopen bij Boon’s Supermarkt, MCD en Agrimarkten.

Je kunt appels het beste op een koele plaats of in de koelkast bewaren. In de koelkast blijven ze tot wel 4 weken goed.

Teelt en seizoen

Het Nederlandse klimaat is zeer geschikt voor de teelt van appels.

In het Betuwse Est worden de Maribelle appelen geteeld, gekoeld en gesorteerd. Veel fruit komt uit de Betuwe (Gelderland) maar ook in Utrecht, Zeeland, Flevoland en Noord-Holland worden veel appels (en peren) geteeld.

Elk jaar groeit er in Nederland ongeveer 300 miljoen kilo aan appels waarvan de helft wordt geëxporteerd.

Appeltelers slaan hun oogst op in koelhuizen, de zogenaamde ULO-koelhuizen (Ultra Low Oxygen). In deze koelhuizen wordt bijna alle aanwezige zuurstof verwijderd. Hierdoor wordt de ‘ademhaling’ van de appel nagenoeg stil gelegd. Hierdoor zijn ze lang houdbaar en bijna het hele jaar te koop.

Er is keuze genoeg met onze eigen Maribelle, Elstar, Jonagold, Jonagored, Cox (Orange Pippin), Golden Delicious, Goudreinet, Delcorf, Alkmene, Rubens, Junami en Kanzi. Hollandse appels worden in de late zomer en herfst geoogst.

Tip

An apple a day, keeps the doctor away! Ga je op pad? Neem een lekker appeltje mee! Ideaal voor de lekkere trek tijdens de file of treinreis. Het is een goede bijdrage voor je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid fruit.

Maribelle smaak

De Maribelle is sappig, heeft een frisse smaak en een lekkere bite. Maribelle is lekker als handappel maar ook heerlijk in gerechten. Zo kun je de appel gebruiken:

  • Op volkorenbrood met kaneel.
  • In salades.
  • Geraspt in volkorenpannenkoekbeslag.
  • In filodeeg uit de oven met rozijnen (en evt. kaneel).
  • Door de magere/halfvolle yoghurt of kwark.
  • In zelfgemaakte appelmoes.
  • En natuurlijk: in appeltaart!

Consumptiecijfers

De appel eten we het meest in Nederland. Elk jaar eet een gemiddelde Nederlander 10,2 kilo appel.

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec