Satsuma Mandarijnen

Satsuma is de benaming voor een mandarijnenras dat nauwelijks pitjes bevat. Teelt vindt onder andere plaats in Spanje en Italië. Een mandarijn is een citrusvrucht van de mandarijnboom. Er bestaan veel soorten mandarijnen. Grofweg kun je mandarijnen indelen in vier typen: de gewone mandarijn, de mediterrane mandarijn, de satsuma en de kingmandarijn.

OOK WEL GENOEMD:

Mandarijnen
Satsuma
Mandarijn
Ga naar:

Informatie

Satsuma mandarijnen kopen

De schil moet glanzen en geen rimpels of schimmels hebben.

Portiegrootte

Per stuk s/m/l/ (zonder schil): 30/60/80 gram
Per stuk s/m/l/ (met schil): 40/80/107 gram 


Teelt

Satsuma is de benaming voor een mandarijnenras dat nauwelijks pitjes bevat. Teelt vindt onder andere plaats in Spanje en Italië. 

Mandarijnen algemeen
Een mandarijn is een citrusvrucht van de mandarijnboom, die uit China afkomstig is. Ze zijn in de tijd van de Romeinen naar Italië gebracht.

Er bestaan veel soorten mandarijnen. Grofweg kun je ze indelen in vier typen: de gewone mandarijn, de mediterrane mandarijn, de satsuma en de kingmandarijn.

De kleur varieert van groengeel tot diep oranje.

Aanvoerlanden zijn onder andere Spanje, Italië en Marokko.

Tip

Twee satsuma mandarijntjes tellen mee voor 1 stuk fruit. Koop ook eens een netje mandarijnen voor op het werk!

Satsuma mandarijnen smaak 

Satsuma mandarijnen hebben een friszoete smaak.

De mandarijnen zijn heerlijk uit het vuistje, maar je kunt zo ook zo eten:

  • In magere kwark met rozijnen en nootjes.
  • In salades en vruchtensalade.
  • In een vlaflip met magere yoghurt en wat vla.
  • Uitgeperst verwerken in smoothies en alcoholvrije cocktails.

Consumptiecijfers

Mandarijn staat op plek 4 in de top 10 van de meest gegeten fruitsoorten.

Recepten

Meer recepten

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec