Snijbiet

De stelen van rode snijbiet lijken wel wat op rabarberstengels. Alleen snijbiet is er in alle kleuren van de regenboog, van witte en gele tot groene en rode stengels. Stelen van snijbiet worden overigens ‘ribben’ genoemd. Van snijbiet eet je daarnaast ook het blad. Het is een smaakvolle groente, die makkelijk en snel te bereiden is.

OOK WEL GENOEMD:

Bladgroente
Snijbiet
Ga naar:

Informatie

Snijbiet kopen

Koop snijbiet met een knapperige steel en vers blad.

Portiegrootte

Gekookt
Eetlepel: 45 gram
Opscheplepel: 80 gram


Teelt

Snijbiet is te koop van de zomer tot en met de winter.

Snijbiet doet zijn naam eer aan! De ribben met blad kun je van de plant snijden, er ontstaan gewoon weer nieuwe ribben. Hierdoor kan er enkele maanden lang geoogst worden van één plant.

Filmpje: Bladgroente verbouwen in je eigen moestuin (waaronder snijbiet).

Tip 

Van stengel tot blad; alles van deze gezonde kanjer telt mee voor je dagelijkse portie groenten van 250 gram.

Snijbiet smaak 

Snijbiet heeft qua smaak het meeste weg van spinazie, met de aardse smaak van biet.

Snijbiet is lekker om zo te gebruiken:

Recepten

Meer recepten

Voedingswaarden

Snijbiet gekookt
Snijbiet rauw
Algemeen
Energie
kj
122
Energie
kcal
29
Eiwit
gr
3
Eiwit plantaardig
gr
3
Koolhydraten
gr
3
Vitaminen
Retinol
mcg
0
Retinol act. equivalent
mcg
363
Vitamine D
mcg
0
Vitamine E
mg
0
Vitamine B1
mg
0.1
Mineralen
Zout toegevoegd
mg
0
Natrium
mg
200
Zout
mg
0.5
Calcium
mg
90
Fosfor
mg
40
Gegevens per 100gr/ml, Bron: NEVO
Toon meer

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec