


Stoneleeks



Stoneleeks hebben wat weg van bosuitjes, ze zijn alleen langer en dunner. De stengeluien hebben een pittige en frisse smaak. Van stoneleeks kun je het witte deel en het groene gedeelte gebruiken. De oorsprong van deze groente ligt in Noordoost-Azië. Hier werd de groente geteeld op kiezelachtige lavagrond. Aan die grond dankt deze uisoort zijn naam.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snijd de bodem eraf. Verwijder eventueel het buitenste velletje, alleen als het vergeeld is. Snijd de stoneleeks in ringetjes of stukken en was ze vervolgens.
Bereidingstijden
Roerbakken: 2 - 3 minuten
Fruiten: 2 - 3 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Stoneleeks smaak
Consumptiecijfers
Recepten met Stoneleeks
Meer recepten
Meiraapsalade
220gr groenten p.p. & 150gr fruit p.p.

Borrelhapjes met paprika
50gr groenten p.p.

Salade met oesterzwammen
240gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk alles| Soort | Per 100gr |
|---|---|
| Energie | 129 kj (31 kcal) |
| Vet totaal | 0.4 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| waarvan onverzadigd | 0.4 gr |
| Koolhydraten | 4.2 gr |
| waarvan suikers | 4.1 gr |
| Voedingsvezel | 2.4 gr |
| Eiwit | 1.5 gr |
| Zout | 0.02 mg |
| Retinol act. equivalent | 9 mcg |
| Vitamine B1 | 0.02 mg |
| Vitamine B2 | 0.04 mg |
| Nicotinezuur | 0.5 mg |
| Vitamine B6 | 0.09 mg |
| Folaat equivalenten | 21.8 mcg |
| Vitamine C | 8 mg |
| Vitamine E | 0.3 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


