Lunchen met Sandra Ysbrandy

Eet je mee?

Op de Nationale Groente- en Fruitdag (14 oktober) hebben we geluncht met een groente- en fruitrijk recept van tv-kok Sandra Ysbrandy. Bekijk hieronder de recepten en tips van Sandra Ysbrandy! #ngfdag

Lunchrecepten

Wil je eens wat anders voor de lunch dan een boterham met pindakaas of kaas? Probeer eens een van onderstaande lunchrecepten van Sandra Ysbrandy! Boordevol groente voor een kleurrijk gevuld bord.

Begin makkelijk met de Mexicaanse paprikasalade. De dressing van deze salade is fantastisch: Griekse yoghurt, Parmezaanse kaas, mosterd, citroensap, knoflook en olijfolie. Om te watertanden toch? En de zelfgemaakte tortillachips (wraps met olijfolie en paprikapoeder bakken in de oven) geeft de crunchy final touch. Smullen! 

 

Lunchrecepten

Heb je iets meer tijd, bijvoorbeeld in het weekend of op een vrije dag, probeer dan eens een van de andere twee salades. Van de geroosterde bulgur-salade is zelfs een bereidingsvideo. Daarin kun je precies de nodige stappen volgen en Sandra vertelt daarin leuke weetjes. In de tussentijd geurt je keuken heerlijk naar de bloemkool en bulgur die met de Indiase Vadouvan-kruiden in de oven gaar grillen. De appelplakken worden aan het eind nog mee-gegrild met kaneel. Heerlijk! Kan je ook niet wachten? Ga dan snel naar het recept hierboven of naar de bereidingsvideo. 

Tot slot hebben we de broccoli salade met geitenkaas-kasha balletjes en kurkuma dressing. Weer zo'n bijzonder heerlijke smakencombinatie. In de salade zit onder andere broccoli (of bimi), avocado, appel, kikkererwten en rucola. Dit mengsel komt op je bord samen met een lichtzoete kurkumadressing bestaande uit tahin, honing, kurkuma, knoflook en citroensap. Een heerlijke smaakexplosie en nog super gezond ook! 

Tips van Sandra

Naast bovenstaande lunchrecepten heeft tv-kok Sandra Ysbrandy voor de Nationale Groente- en Fruitdag twee video's met tips voor jullie Veggipedia-fans opgenomen. 

  • Wil je graag meer groente eten maar betrap je jezelf erop dat je het maar moeilijk vindt om dit in de praktijk te brengen? Bekijk dan dit filmpje waarin Sandra 4 tips geeft hoe je makkelijk meer groente bij de lunch kunt eten. 
  • Stel je eet een plantaardige lunch (zonder zuivel, kaas, vlees of vis). Waarschijnlijk zitten er dan veel groenten in, dus super goed bezig! Maar krijg je ook voldoende voedingsstoffen binnen nu je zuivel, kaas, vlees en vis weg laat? Doe de check!

Nationale Groente-en Fruitdag

Deze recepten zijn onderdeel van de Nationale Groente- en Fruitdag 2020. Op deze dag, woensdag 14 oktober, zetten wij groenten en fruit extra in de spotlight. We laten zien wat een overvloed aan groenten en fruit Nederland te bieden heeft en hoe we met z'n allen er nog veel meer van kunnen eten. Deze eerste editie staat in het teken van 'Groentefruitrijke lunch'.