Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Geroosterde bulgur met amandelen, bloemkool, appelplakken en citroenlabne van Sandra Ysbrandy

Lunch
20 - 30 min
Geroosterde bulgur met amandelen, bloemkool, appelplakken en citroenlabne van Sandra Ysbrandy
Met seizoensproducten

215gr groenten p.p. & 68gr fruit p.p.

Ingrediënten

1 bloemkool
8 wortels
1 el Vadouvan** (Indiaas specerijenmengsel)
300 g volkoren bulgur gekookt*
2 appels
1 tl kaneel
75 g amandelen ongebrand en ongezouten met vlies
50 g rozijnen
Bosje bladpeterselie
4 el extra vierge olijfolie en 2 extra voor het roosteren van de groenten
Citroenrasp en sap
Peper
Citroenlable:
4 el Griekse yoghurt (2% vet)
Schil van een ingelegde citroen fijngehakt
Sap van een citroen
Peper

Bereidingswijze

Eens iets ander voor de lunch dan een boterham? Daar weet tv-kok Sandra Ysbrandy wel raad mee! Dit recept heeft zij speciaal ontwikkeld voor de eerste editie van de Nationale Groente- en Fruitdag (14 oktober). Het thema: 'groentefruitrijke lunch'. 

Bekijk de bereidingsvideo

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de stronk in dunne plakken. Doe samen met de gekookte bulgur, olijfolie en Vadouvan in een kom en hussel goed door elkaar. Verdeel over de bakplaat. Laat wat ruimte vrij voor de appelplakken. Zet 15 tot 20 minuten in de oven.

3. Snijd de appels in dikke plakken (1,5 cm) en leg ze op de bakplaat, bestrooi met kaneel. Leg ze de laatste 10 minuten op de bakplaat. Laat het geheel afkoelen.

4. Wel de rozijnen in heet water. Hak de amandelen grof. Rasp de wortelen grof.

5. Klop voor de dressing olijfolie met citroensap en rasp in de kom. Breng op smaak met peper. Meng de bloemkool en bulgur (niet de appelplakken) door de dressing.

6. Giet de rozijnen af. Doe samen met amandelen, geraspte wortel en peterselie in de kom bij de bloemkool en hussel goed. Verdeel de salade over de borden. Garneer met de appelplakken en fijngehakte peterselie.

7. Meng voor de citroen labne de fijngehakte citroenschil en het citroensap door de yoghurt. Breng op smaak met peper. Serveer bij de salade.

*voor 300 gr gekookte bulgur heb je 100 gr gedroogde bulgur nodig. In deze salade gebruik je restjes granen als zilvervliesrijst, quinoa, gierst of haver die je eerder die week bij de avondmaaltijd hebt gegeten. Granen maken je lunch volwaardig en verzadigend.

**Vadouvan kun je eventueel vervangen door kerriepoeder (zonder toegevoegd zout)

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie458 kcal
Vet27 gr
waarvan verzadigd4 gr
Koolhydraten37 gr
waarvan suikers23 gr
Voedingsvezels12 gr
Eiwitten12 gr
Zout1.2 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Bloemkool

Bloemkool

Nu in seizoen
Groenten
Wortel

Wortel

Nu in seizoen
Groenten
Appel

Appel

Nu in seizoen
Fruit
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Bladpeterselie

Bladpeterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Bloemkool

Bloemkool

Nu in seizoen
Groenten
Wortel

Wortel

Nu in seizoen
Groenten
Appel

Appel

Nu in seizoen
Fruit
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Bladpeterselie

Bladpeterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Bulgur met zalm en groente

Bulgur met zalm en groente

300gr groenten p.p.

Bloemkool en venkel uit de oven met avocado tahini dip

Bloemkool en venkel uit de oven met avocado tahini dip

360gr groenten p.p.

Bietjessalade met linzen, hazelnoten en geitenkaas

Bietjessalade met linzen, hazelnoten en geitenkaas

295gr groenten p.p.

Meer recepten