Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Mexicaanse paprikasalade van Sandra Ysbrandy

Lunch
10 - 20 min
Mexicaanse paprikasalade van Sandra Ysbrandy
Met seizoensproducten

325gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 volkoren tortilla's
1 tl paprikapoeder
1 rode ui
1 rode paprika
1 gele paprika
1 oranje paprika
1 doosje cherrytomaatjes
1 avocado
1 blikje mais zonder toegevoegd zout en suiker (uitlekgewicht 285 g)
75 g rucola
1 bosje koriander fijngehakt
2 el olijfolie
Dressing:
2 el Griekse yoghurt (2% vet)
1 tl Dijon mosterd
1 el olijfolie extra vierge
Sap en rasp van een citroen
1 teen knoflook fijngesneden
50 g Parmigiano Reggiano 32+ fijngeraspt

Bereidingswijze

Dit recept heeft tv-kok Sandra Ysbrandy speciaal ontwikkeld voor de eerste editie van de Nationale Groente- en Fruitdag (14 oktober). Het thema: 'groentefruitrijke lunch'. Dat gaat wel lukken met deze kleurrijke en vrolijke Mexicaanse salade!

1. Verwarm de oven op 180 graden. Meng olijfolie met paprikapoeder in een kom. Snijd de tortilla’s in dunne repen of driehoekjes en hussel door de paprika olie. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de tortillareepjes over de bakplaat en bak in de oven in 8 - 10 minuten krokant.

2. Pel en halveer de rode ui en snijd in dunne ringen. Snijd de paprika’s in dunne repen. Snijd de cherrytomaatjes een keer doormidden. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in blokjes. Doe de mais in een vergiet en spoel onder de koude kraan. Doe alle groenten in een kom.

3. Meng de ingrediënten voor de dressing. Breng op smaak met peper. Voeg de dressing toe aan de groenten en hussel goed. Garneer met de krokante tortillareepjes en fijngehakte koriander.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie424 kcal
Vet24 gr
waarvan verzadigd5 gr
Koolhydraten34 gr
waarvan suikers13 gr
Voedingsvezels11 gr
Eiwitten13 gr
Zout0.8 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Oranje paprika

Oranje paprika

Groenten
Koel & donker
Paprika

Paprika

Groenten
Koel & donker
Rode ui

Rode ui

Nu in seizoen
Groenten
Cherrytomaten

Cherrytomaten

Nu in seizoen
Groenten
Avocado

Avocado

Groenten
Koel & donker
Maïs

Maïs

Groenten
Koelkast
Koriander

Koriander

Kruiden
Koelkast
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Oranje paprika

Oranje paprika

Groenten
Koel & donker
Paprika

Paprika

Groenten
Koel & donker
Rode ui

Rode ui

Nu in seizoen
Groenten
Cherrytomaten

Cherrytomaten

Nu in seizoen
Groenten
Avocado

Avocado

Groenten
Koel & donker
Maïs

Maïs

Groenten
Koelkast
Koriander

Koriander

Kruiden
Koelkast
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Kruidige fajita's met kip en paprika van Brenda Kookt

Kruidige fajita's met kip en paprika van Brenda Kookt

380gr groenten p.p. & 50gr fruit p.p.

Mexicaanse tortilla met spruitjes

Mexicaanse tortilla met spruitjes

355gr groenten p.p.

Mexicaanse wortelsoep

Mexicaanse wortelsoep

75gr groenten p.p.

Meer recepten