Lunch
10-20
Per Persoon
325 gram groenten
Dit recept heeft tv-kok Sandra Ysbrandy speciaal ontwikkeld voor de eerste editie van de Nationale Groente- en Fruitdag (14 oktober). Het thema: 'groentefruitrijke lunch'. Dat gaat wel lukken met deze kleurrijke en vrolijke Mexicaanse salade!
1. Verwarm de oven op 180 graden. Meng olijfolie met paprikapoeder in een kom. Snijd de tortilla’s in dunne repen of driehoekjes en hussel door de paprika olie. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de tortillareepjes over de bakplaat en bak in de oven in 8 - 10 minuten krokant.
2. Pel en halveer de rode ui en snijd in dunne ringen. Snijd de paprika’s in dunne repen. Snijd de cherrytomaatjes een keer doormidden. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in blokjes. Doe de mais in een vergiet en spoel onder de koude kraan. Doe alle groenten in een kom.
3. Meng de ingrediënten voor de dressing. Breng op smaak met peper. Voeg de dressing toe aan de groenten en hussel goed. Garneer met de krokante tortillareepjes en fijngehakte koriander.