Mexicaanse wortelsoep

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 stengel lente-ui
1 kleine wortel (100 gram)
1 eetlepel olie
1 theelepel korianderpoeder
½ groentebouillon tablet met minder zout

Bereidingswijze

Deze wortelsoep krijgt een Mexicaans tintje door de koriander. Het is een lichte soep, ideaal als voorgerecht of als tussendoortje.

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het fijn.
  2. Was de lente-ui en snijd hem in fijne ringen.
  3. Was de wortel en snijd hem in stukken.
  4. Verwarm een halve eetlepel olie in een (soep)pan en fruit de ui.
  5. Voeg de knoflook en de wortel toe en warm een aantal minuten door.
  6. Voeg 250 ml water, het korianderpoeder en het stuk bouillontablet toe en laat 10 minuten koken.
  7. Verwarm een halve eetlepel olie in een koekenpan en bak de lente-ui.
  8. Pureer de soep met een staafmixer.
  9. Serveer de soep en garneer met de gebakken lente-ui.

Bron: Voedingscentrum

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
85 kcal
Vet
5 gram
Eiwit
1 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
3 gram
Zout
0.3 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten