Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bloemkoolsoep met gerookte zalm

Hoofdgerecht
20 - 30 min
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
Met seizoensproducten

190gr groenten p.p.

Ingrediënten

750 gram bloemkool
1 eetlepel olie
700 ml groentebouillon met minder zout
1 snufje foelie of nootmuskaat
200 gram gerookte zalm
4 el. kookroom
10 gram bieslook
1 kilo aardappel
1 sjalot
2
5 eetlepel ongezouten walnoten
versgemalen peper

Bereidingswijze

1. Maak de bloemkool schoon, snijd de stronk in plakjes en de rest in kleine roosjes. Snijd het sjalotje heel fijn.
2. Verwarm de olie in een hoge pan, fruit het sjalotje hierin goudbruin, voeg de bloemkool toe en schenk er dan de bouillon op samen met het snufje foelie of nootmuskaat.
3. Schil de aardappel en rasp deze boven de soep.
4. Laat de bloemkoolsoep 15 minuten koken op een matig vuur tot de bloemkool gaar is. Pureer de soep met de staafmixer en breng deze verder op smaak met versgemalen peper.
5. Snijd de zalm in reepjes.
6. Schep de bloemkoolsoep in voorverwarmde borden/kommen. Garneer met de zalm, room, fijngeknipte bieslook en fijngehakte walnoten.

Bron: Verse Oogst

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie765 kcal
Vet45 gr
waarvan verzadigd6 gr
Koolhydraten58 gr
waarvan suikers9 gr
Voedingsvezels11 gr
Eiwitten28 gr
Zout1.85 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Bloemkool

Bloemkool

Nu in seizoen
Groenten
Bieslook

Bieslook

Nu in seizoen
Kruiden
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Bloemkool

Bloemkool

Nu in seizoen
Groenten
Bieslook

Bieslook

Nu in seizoen
Kruiden
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Bloemkool en venkel uit de oven met avocado tahini dip

Bloemkool en venkel uit de oven met avocado tahini dip

360gr groenten p.p.

Courgettesoep met zalm

Courgettesoep met zalm

300gr groenten p.p.

Preisoep met vis

Preisoep met vis

200gr groenten p.p.

Meer recepten