Bloemkoolsoep met gerookte zalm

Ga naar:

Boodschappenlijst

750 gram bloemkool
1 eetlepel olie
700 ml groentebouillon met minder zout
1 snufje foelie of nootmuskaat
200 gram gerookte zalm
4 el. kookroom
10 gram bieslook
1 kilo aardappel
1 sjalot
2
5 eetlepel ongezouten walnoten
versgemalen peper

Bereidingswijze

1. Maak de bloemkool schoon, snijd de stronk in plakjes en de rest in kleine roosjes. Snijd het sjalotje heel fijn.
2. Verwarm de olie in een hoge pan, fruit het sjalotje hierin goudbruin, voeg de bloemkool toe en schenk er dan de bouillon op samen met het snufje foelie of nootmuskaat.
3. Schil de aardappel en rasp deze boven de soep.
4. Laat de bloemkoolsoep 15 minuten koken op een matig vuur tot de bloemkool gaar is. Pureer de soep met de staafmixer en breng deze verder op smaak met versgemalen peper.
5. Snijd de zalm in reepjes.
6. Schep de bloemkoolsoep in voorverwarmde borden/kommen. Garneer met de zalm, room, fijngeknipte bieslook en fijngehakte walnoten.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
765 kcal
Vet
45 gram
Eiwit
28 gram
Waarvan verzadigd
6 gram
Koolhydraten
58 gram
Vezels
11 gram
Waarvan suikers
9 gram
Zout
1.85 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten