Appel-gemberjam zonder suiker

Ga naar:

Boodschappenlijst

100 gram verse gemberwortel
1 kg appels
1 eetlepel citroensap
poedervormig of vloeibaar geleermiddel naar keuze
15 ml vloeibaar zoetstof of 5 eetlepels poedervormige zoetstof

Bereidingswijze

Nog nooit zelf jam gemaakt? Wij helpen je! Voor dit recept voor appelgemberjam (zonder suiker!) heb je ook 2-3 jampotten nodig.

  1. Maak jampotten en eventuele deksels schoon met heet sodawater. Gebruik 1 eetlepel soda op 1 liter water. Spoel alles na met schoon, heet water. Laat de potten en deksels omgekeerd op een schone theedoek uitlekken.
  2. Schil de gemberwortel en snijd de gember heel fijn. Kook de gember 20 minuten in 200 ml water.
  3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes. Breng de appels met het vocht met de gember en het citroensap aan de kook.
  4. Voeg het geleermiddel aan het vruchtenmoes toe. Kook de massa al roerend 1 minuut goed door.
  5. Roer er van het vuur af de zoetstof door.
  6. Vul de schone potten tot aan de rand met de kokende jam en sluit de potten direct met schone twist-off deksels. Zet de potten daarna direct op de kop.
  7. Na ca. 10 minuten hoor je een `plop'. Er is een vacuüm ontstaan, waardoor de kans op bederf sterk vermindert. Zet na een half uur de potten weer rechtop.

Bron: Voedingscentrum

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
30 kcal
Vet
0 gram
Eiwit
1 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
1 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
0.1 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten