Gebakken appels en appelchips met ijs

Ga naar:

Boodschappenlijst

3 appels
1 eetlepel vloeibare margarine
evt. vloeibare zoetstof
2 bolletjes vruchtensorbetijs (bv. citroen of bosvruchten)

Bereidingswijze

1. Warm de oven voor op 100 graden.
2. Voor appelchips 1 appel wassen en vanaf steeltje in dunne plakjes schaven (minstens 16). Appelplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en ca. 90 minuten in oven laten drogen tot ze krokant zijn. Appelchips voorzichtig uit oven nemen en op een bord laten afkoelen.
3. Overige appels schillen, klokhuis verwijderen en in partjes snijden.
4. Margarine in koekenpan verwarmen. Appelpartjes en zoetstof toevoegen en 4-5 minuten bakken. Appelpartjes op 2 borden rangschikken. Bolletje sorbetijs in midden scheppen. Steek de appelchips erin. Geniet ervan! 

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
185 kcal
Vet
4 gram
Eiwit
1 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
33 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
29 gram
Zout
0 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!