Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 0 kcal |
Vet | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 0 gr |
waarvan suikers | 0 gr |
Voedingsvezels | 0 gr |
Eiwitten | 0 gr |
Zout | 0 gr |
Appel-havermout muffins

135gr fruit p.p.
Ingrediënten
4 pers
2 | grote appels (geschild, in kleine blokjes) |
150 gram | havermout |
150 gram | volkorenmeel |
2 | eieren |
120 ml | (plantaardige) melk |
80 ml | honing of agavesiroop |
2 theelepels | kaneel |
1 theelepel | bakpoeder |
1 theelepel | vanille-extract |
1 handje | rozijnen of noten (optioneel) |
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinbakvorm in of gebruik muffinvormpjes.
- Meng in een kom de havermout, volkorenmeel, kaneel en bakpoeder.
- Klop in een andere kom de eieren los en voeg de melk, honing en vanille-extract toe. Meng goed door elkaar.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer tot een beslag. Voeg vervolgens de appelstukjes (en eventueel rozijnen of noten) toe.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de muffins ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
- Laat de muffins een paar minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
Voor een extra twist kun je wat gemalen amandelen of zonnebloempitten over de muffins strooien voordat je ze bakt! Eet smakelijk en geniet van deze fruitigste muffins!
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Ook lekker!
Meer recepten
Eimuffins met champignon, boerenkool en jonge geitenkaas
65gr groenten p.p.

Sinterklaastraktatie: Wortelmuffins met speculaaskruiden

Zoete ontbijtmuffins met banaan, kiwi en druiven
132gr fruit p.p.