| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 105 kcal |
| Vet | 7 gr |
| waarvan verzadigd | 3 gr |
| Koolhydraten | 2 gr |
| waarvan suikers | 1 gr |
| Voedingsvezels | 2 gr |
| Eiwitten | 8 gr |
| Zout | 0.29 gr |
Eimuffins met champignon, boerenkool en jonge geitenkaas

65gr groenten p.p.
Ingrediënten
| 3 eieren |
| 1 bosui in dunne ringen |
| 125 g champignons in plakjes |
| 75 g cherrytomaten in partjes |
| 50 g boerenkool fijngesneden |
| 30 g jonge geitenkaas geraspt |
| 5 g basilicum grof gehakt |
| 1 tl knoflookpoeder |
| 1 tl olijfolie |
| zwarte peper naar smaak |
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet 4 muffinvormpjes in met olijfolie of gebruik papieren muffinvormpjes.
2. Klop de eieren los en voeg de bosui en boerenkool toe. Breng op smaak met zwarte peper en knoflookpoeder.
3. Verhit een pan op middelhoge temperatuur en bak de champignons 4-5 minuten totdat deze vocht beginnen los te laten.
4. Verdeel de champignons, cherrytomaatjes en eimengsel over de muffinvormen. Top af met de geitenkaas.
5. Bak de eimuffins in 15 minuten gaar en goudbruin en garneer met basilicum!
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Boerenomelet met paprika
185gr groenten p.p.

Omelet met broccoli en geitenkaas
320gr groenten p.p.

Kastanjechampignons met peterselie en knoflook
125gr groenten p.p.



