Kastanjechampignons met peterselie en knoflook

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 bruine boterhammen
6 takjes bladpeterselie
1 teentje knoflook
250 gram kastanjechampignons
1 eetlepel olie

Bereidingswijze

Deze lekkere herfst-achtige lunch met kastanjechampignons en peterselie op geroosterd brood staat snel op tafel, is makkelijk te maken en zit ook nog eens boordevol groenten.

  1. Rooster het brood goudbruin en snijd de sneetjes in smalle repen.
  2. Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
  3. Pel de knoflook en snijd het teentje in reepjes.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  5. Verwarm de olie en bak hierin op hoog vuur de champignons met de knoflook en de peterselie enkele minuten.
  6. Maak het op smaak met peper.
  7. Geef de champignons warm of lauw met de reepjes geroosterd brood.
Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
155 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
8 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
1 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten