| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 180 kcal |
| Vet | 3 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 30 gr |
| waarvan suikers | 15 gr |
| Voedingsvezels | 3 gr |
| Eiwitten | 6 gr |
| Zout | 0.1 gr |
Zoete ontbijtmuffins met banaan, kiwi en druiven
Ontbijt
30 - 60 min

132gr fruit p.p.
Ingrediënten
| 50 gram rozijnen |
| 200 gram havermout |
| 1 theelepel kaneel |
| 2 theelepels bakpoeder |
| 2 rijpe bananen |
| 2 eieren |
| 250 ml halfvolle melk |
| 250 gram blauwe druiven |
| 2 kiwi's |
| 200 ml halfvolle yoghurt |
| muffinbakvorm |
| 10 papieren cakevormpjes |
Bereidingswijze
- Warm de oven voor op 175 °C.
- Was de rozijnen en dep ze droog.
- Meng de havermout met de kaneel en het bakpoeder.
- Schil de bananen en prak ze fijn.
- Klop de eieren en de melk door de bananen tot een glad mengsel. Klop dit door de havermout.
- Verdeel het beslag over de cakevormpjes en zet ze in de muffinvorm.
- Bak de muffins in het midden van de hete oven in ca. 25 minuten gaar.
- Maak het fruit schoon. Halveer de druiven en snijd de kiwi's in halve plakjes.
- Laat de muffins afkoelen en geef ze met een schepje yoghurt en vers fruit.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Groentetaartje van zoete aardappel en prei
63gr groenten p.p.

Appeltaart smoothie bowl
120gr fruit p.p.

Bananenbrood met walnoten
50gr fruit p.p.


