Zoete ontbijtmuffins met banaan, kiwi en druiven

Ga naar:

Boodschappenlijst

50 gram rozijnen
200 gram havermout
1 theelepel kaneel
2 theelepels bakpoeder
2 rijpe bananen
2 eieren
250 ml halfvolle melk
250 gram blauwe druiven
2 kiwi's
200 ml halfvolle yoghurt
muffinbakvorm
10 papieren cakevormpjes

Bereidingswijze

  1. Warm de oven voor op 175 °C.
  2. Was de rozijnen en dep ze droog.
  3. Meng de havermout met de kaneel en het bakpoeder.
  4. Schil de bananen en prak ze fijn.
  5. Klop de eieren en de melk door de bananen tot een glad mengsel. Klop dit door de havermout.
  6. Verdeel het beslag over de cakevormpjes en zet ze in de muffinvorm.
  7. Bak de muffins in het midden van de hete oven in ca. 25 minuten gaar.
  8. Maak het fruit schoon. Halveer de druiven en snijd de kiwi's in halve plakjes.
  9. Laat de muffins afkoelen en geef ze met een schepje yoghurt en vers fruit.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
180 kcal
Vet
3 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
15 gram
Zout
0.1 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten