| Soort | Per persoon | 
|---|---|
| Energie | 48 kcal | 
| Vet | 3 gr | 
| waarvan verzadigd | 0 gr | 
| Koolhydraten | 5 gr | 
| waarvan suikers | 0 gr | 
| Voedingsvezels | 1 gr | 
| Eiwitten | 2 gr | 
| Zout | 0 gr | 
Boerenkoolchips
Tussendoor
Voorgerecht
20 - 30 min

Met seizoensproducten
50gr groenten p.p.
Ingrediënten
| 200 gram boerenkool (gewassen | 
| droog | 
| harde stengels verwijderd) | 
| 1 eetlepel olijfolie | 
| 1 theelepel zwarte peper | 
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 140°C.
- Snijd de boerenkool. Meng vervolgens met de olijfolie, zout en zwarte peper tot alle bladeren goed bedekt zijn. Verdeel de boerenkool bladeren over de beklede bakplaat(en) zodat er één gelijkmatig verdeelde laag per bakplaat ontstaat.
- Bak in de oven gedurende 15 minuten. Schud de bakplaat(en) voorzichtig zodat de boerenkool bladeren een beetje bewegen. Zet vervolgens nog eens 10-15 minuten in de oven, of totdat de chips knapperig zijn.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Geroerbakte boerenkool met varkenshaas
280gr groenten p.p.

Boerenkool met vegetarische reepjes en paddenstoelen
375gr groenten p.p.

Eimuffins met champignon, boerenkool en jonge geitenkaas
65gr groenten p.p.

