Broodje geitenkaas met rode bessen

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 volkoren stokbroden (à 250 gram per stuk)
Halvarine
240 gram verse geitenkaas 45+
200 gram rode bessen
3 theelepels honing
2 appels
4 eetlepels pijnboompitten
60 gram veldsla (gewassen)
10 gram verse bieslook
zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Start met het roosteren van de pijnboompitten, dat geeft extra smaak! Rooster de pitten in een hete pan op laag vuur zonder olie. Blijf erbij, schud regelmatig om en haal ze uit de pan als ze lichtbruin zijn.
  2. Vervolgens ris je de rode bessen van het steeltje. 
    Tip: dit kun je gemakkelijk doen met een vork!
  3. Voeg de rode bessen en honing samen toe in de verwarmde pan. Hier hoeft geen olie /boter bij! 
  4. Laat de rode bessen sudderen totdat de rode bessen zacht zijn geworden.
  5. Blijf ondertussen roeren, de jam mag een beetje borrelen! 
  6. Wanneer je een jam krijgt mag de pan van het vuur.
  7. Snijd het stokbrood doormidden.
  8. Gril het stokbrood in een grillpan kort bruin.
  9. Was de bieslook en knip fijn.
  10. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes/schijfjes.
  11. Smeer de halvarine en vervolgens de geitenkaas op het brood.
  12. Maak het broodje af met de appel, zelfgemaakte rode bessen jam, de bieslook, de pijnboompitten en sla.
  13. Strooi hier zwarte versgemalen peper overheen.

Tip: mocht je niet van geitenkaas houden, dan is kruidenkaas light een goed alternatief!

Bron: Berrybrothers

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
600 kcal
Vet
24 gram
Eiwit
26 gram
Waarvan verzadigd
8 gram
Koolhydraten
64 gram
Vezels
12 gram
Waarvan suikers
15 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten