Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Rode bessen granola bowl

Ontbijt
Tussendoor
Nagerecht
20 - 30 min
Rode bessen granola bowl

82gr fruit p.p.

Ingrediënten

100 gram rode bessen
2 medjoul dadels
1 tl vanille aroma
1/4 tl gemalen kardemom
Water
75 gram grove havervlokken
75 gram notenmix
55 gram zadenmix
20 gram boekweitkorrels
4 gewelde pruimen
1 eetlepel zonnebloemolie
1/2 tl koek & speculaaskruiden
750 ml magere Griekse yoghurt
8 trosjes rode bessen
2 kiwi’s

Bereidingswijze

Verwen ontbijt met rode bessensaus swirl en eigen gemaakte granola!

  1. Ris 100 gram rode bessen van de tros met een vork en was schoon met water.
  2. Doe de rode bessen, dadels, kardemom en vanille aroma in een klein steelpannetje en voeg net zoveel water toe totdat alles net onder staat. Laat koken op een laag vuur (+/- 5 min), totdat alles zacht is.
  3. Mix met een staafmixer tot een gladde saus en laat afkoelen in de koelkast.
  4. Verhit een koekenpan en rooster de havervlokken, gemengde notenmix, zadenmix en boekweitkorrels ongeveer 5 minuten, tot de granola goudbruin is en het lekker ruikt.
  5. Snijd de pruimen fijn.
  6. Voeg de zonnebloemolie, fijngesneden pruimen en koek & speculaaskruiden toe en rooster 2 minuten mee.
  7. Haal de pan van het vuur.
  8. Eet de granola warm of laat afkoelen in de koelkast voor extra knapperigheid.
  9. Vul 4 kommetjes met yoghurt en maak een mooie swirl met de bessensaus. 
  10. Bedek de yoghurt met de granola.
  11. Was in totaal 8 trossen rode bessen.
  12. Maak de kiwi’s schoon en snijd in plakjes/stukjes.
  13. Garneer met de kiwi en 2 trosjes rode bes per kommetje.

Tip: De rode bessensaus en granola zijn één week gekoeld te bewaren! Heb je weinig tijd? Gebruik dan je favoriete muesli met crunchy nuts!

Geen kardemom in huis? Gebruik dan een ½ tl. kaneel of een kaneelstokje. Geen vanille aroma in huis? Gebruik steranijs. Geen boekweitkorrels? Gebruik dan (gebroken) lijnzaad of neem 20 gram havervlokken extra.

Bron: Berrybrothers

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie476 kcal
Vet22 gr
waarvan verzadigd3 gr
Koolhydraten37 gr
waarvan suikers20 gr
Voedingsvezels6 gr
Eiwitten27 gr
Zout0 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Aalbessen

Aalbessen

Fruit
Koelkast
Aalbessen

Aalbessen

Fruit
Koelkast
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Appeltaart smoothie bowl

Appeltaart smoothie bowl

120gr fruit p.p.

Ontbijtbowl met rood fruit, gele kiwi en muesli

Ontbijtbowl met rood fruit, gele kiwi en muesli

105gr fruit p.p.

Broodje geitenkaas met rode bessen

Broodje geitenkaas met rode bessen

17gr groenten p.p. & 67gr fruit p.p.

Meer recepten