Geglaceerde pastinaak

Ga naar:

Boodschappenlijst

500 gram pastinaak
1 eetlepel suiker
1 sinaasappel
1 eetlepel vloeibare margarine

Bereidingswijze

1. Was de pastinaak of schil hem met een dunschiller.
2. Snijd de pastinaak in plakken of staafjes.
3. Boen de sinaasappel goed schoon.
4. Rasp de buitenkant van de schil en pers de sinaasappel uit.
5. Verwarm de margarine en bak hierin de pastinaak zacht.
6. Voeg het sinaasappelsap en geraspte schil en wat water toe en smoor de pastinaak in 5-8 minuten gaar.
7. Neem het deksel van de pan en strooi de suiker over de groente.
8. Laat op hoog vuur de vloeistof verdampen tot de groente met een laagje is bedekt.

Menusuggestie: Lekker met biefstuk en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
252 kcal
Vet
9 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
8 gram
Waarvan suikers
22 gram
Zout
98 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!