| Soort | Per persoon | 
|---|---|
| Energie | 252 kcal | 
| Vet | 9 gr | 
| waarvan verzadigd | 1 gr | 
| Koolhydraten | 35 gr | 
| waarvan suikers | 22 gr | 
| Voedingsvezels | 8 gr | 
| Eiwitten | 4 gr | 
| Zout | 0.1 gr | 
Geglaceerde pastinaak

250gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 500 gram pastinaak | 
| 1 eetlepel suiker | 
| 1 sinaasappel | 
| 1 eetlepel vloeibare margarine | 
Bereidingswijze
1. Was de pastinaak of schil hem met een dunschiller.
 2. Snijd de pastinaak in plakken of staafjes.
 3. Boen de sinaasappel goed schoon.
 4. Rasp de buitenkant van de schil en pers de sinaasappel uit.
 5. Verwarm de margarine en bak hierin de pastinaak zacht.
 6. Voeg het sinaasappelsap en geraspte schil en wat water toe en smoor de pastinaak in 5-8 minuten gaar.
 7. Neem het deksel van de pan en strooi de suiker over de groente.
 8. Laat op hoog vuur de vloeistof verdampen tot de groente met een laagje is bedekt.
Menusuggestie: Lekker met geroosterde kikkererwten en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Pastinaak, bietjes en pompoen uit de oven
225gr groenten p.p.

Gevulde puntpaprika met tomaat
410gr groenten p.p.

Wortel met yoghurt mieriksworteldip
100gr groenten p.p.

