Geroerbakte bieflapjes met peultjes

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 sinaasappel
2 eetlepel olie
1 dl bouillon met minder zout
200 gram bieflap
400 gram peultjes
1/2 theelepel gemberpoeder

Bereidingswijze

1. Maak de peultjes schoon.
2. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
3. Snijd het vlees in smalle reepjes en bestrooi het met peper.
4. Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin het vlees op hoog vuur bruin.
5. Schep het vlees uit de pan.
6. Voeg de peultjes toe met wat geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, het gemberpoeder en de bouillon en laat de peultjes in 4-5 minuten gaar worden.
7. Schep het vlees er door en warm het gerecht goed door.

Menusuggestie: Lekker met (kriel)aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.
 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
336 kcal
Vet
15 gram
Eiwit
34 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
13 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
3 gram
Zout
247 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!