| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 336 kcal |
| Vet | 15 gr |
| waarvan verzadigd | 3 gr |
| Koolhydraten | 13 gr |
| waarvan suikers | 3 gr |
| Voedingsvezels | 6 gr |
| Eiwitten | 34 gr |
| Zout | 0.25 gr |
Geroerbakte bieflapjes met peultjes

200gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 sinaasappel |
| 2 eetlepel olie |
| 1 dl bouillon met minder zout |
| 200 gram bieflap |
| 400 gram peultjes |
| 1/2 theelepel gemberpoeder |
Bereidingswijze
1. Maak de peultjes schoon.
2. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
3. Snijd het vlees in smalle reepjes en bestrooi het met peper.
4. Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin het vlees op hoog vuur bruin.
5. Schep het vlees uit de pan.
6. Voeg de peultjes toe met wat geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, het gemberpoeder en de bouillon en laat de peultjes in 4-5 minuten gaar worden.
7. Schep het vlees er door en warm het gerecht goed door.
Menusuggestie: Lekker met (kriel)aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Geroerbakte wortelen met peultjes
270gr groenten p.p.

Oosters roergebakken asperges met peultjes
335gr groenten p.p.


