| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 118 kcal |
| Vet | 5 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 13 gr |
| waarvan suikers | 10 gr |
| Voedingsvezels | 7 gr |
| Eiwitten | 2 gr |
| Zout | 0.17 gr |
Geroerbakte wortelen met peultjes

270gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| stukje citroenschil |
| 1 eetlepel vloeibare margarine |
| 400 gram wortelen |
| 100 gram peultjes |
| 1 bosui |
Bereidingswijze
1. Maak de wortelen schoon en snijd ze in schuine plakken van 1 cm.
2. Maak de peultjes schoon.
3. Snijd het bosuitje in ringen.
4. Snijd een stukje citroenschil fijn.
5. Verwarm de margarine in een wok of braadpan en roerbak hierin de wortelen enkele minuten.
6. Voeg de peultjes, de bosui, de citroenschil en wat water toe en stoof de groente in ca. 7 minuten gaar.
7. Maak de groente op smaak met wat peper.
Menusuggestie: Lekker met gehaktballetjes en aardappelpuree.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Fris gestoofde worteltjes
200gr groenten p.p. & 60gr fruit p.p.

Wortelsalade
200gr groenten p.p.

Tunesisch gekruide worteltjes (Mzoura)
215gr groenten p.p.



