| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 94 kcal |
| Vet | 3 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 11 gr |
| waarvan suikers | 9 gr |
| Voedingsvezels | 6 gr |
| Eiwitten | 2 gr |
| Zout | 0.15 gr |
Tunesisch gekruide worteltjes (Mzoura)

215gr groenten p.p.
Ingrediënten
| 1 eetlepel olie |
| 750 gram wortelen |
| 1 theelepel komijnzaad |
| 1 ui |
| ½ theelepel gemalen koriander |
| stukje peper |
| peterselie |
| 1 teentje knoflook |
Bereidingswijze
1. Maak de wortelen schoon en snijd ze in plakken. Kook de wortelen in een bodempje water gaar.
2. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
3. Snijd het stukje peper klein.
4. Fruit de ui, de knoflook, de peper, het komijnzaad en de gemalen koriander in de olie zacht.
5. Meng dit door de wortelen en strooi er royaal klein geknipte peterselie over.
Menusuggestie: Lekker met volkoren couscous en kabeljauw.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Pikante worteltjes
250gr groenten p.p.

Wortelsalade met mango en sinaasappel
75gr groenten p.p. & 195gr fruit p.p.

Wortelsalade met sinaasappel en koriander
200gr groenten p.p.



