Gestoomde bloemkoolroosjes

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
mespunt sambal
1 kleine bloemkool

Bereidingswijze

1. Pers 1 teentje knoflook uit in een grote kom.
2. Roer er de sambal en de olie door.
3. Was de bloemkool en snijd de roosjes van de stronk.
4. Schep de bloemkool door het oliemengsel.
5. Breng water met het andere teentje knoflook aan de kook.
6. Doe de bloemkool boven in de stoompan of in een metalen vergiet. Stoom de groente met een deksel op de pan in ca. 8-10 minuten gaar.

Menusuggestie: Lekker met geroerbakte rundvleesreepjes en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
142 kcal
Vet
11 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
3 gram
Zout
123 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!