| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 142 kcal |
| Vet | 11 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 5 gr |
| waarvan suikers | 3 gr |
| Voedingsvezels | 5 gr |
| Eiwitten | 4 gr |
| Zout | 0.12 gr |
Gestoomde bloemkoolroosjes

325gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 2 teentjes knoflook |
| 2 eetlepels olijfolie |
| mespunt sambal |
| 1 kleine bloemkool |
Bereidingswijze
1. Pers 1 teentje knoflook uit in een grote kom.
2. Roer er de sambal en de olie door.
3. Was de bloemkool en snijd de roosjes van de stronk.
4. Schep de bloemkool door het oliemengsel.
5. Breng water met het andere teentje knoflook aan de kook.
6. Doe de bloemkool boven in de stoompan of in een metalen vergiet. Stoom de groente met een deksel op de pan in ca. 8-10 minuten gaar.
Menusuggestie: Lekker met geroosterde kikkererwten en aardappelpuree.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Bloemkool mimosa
345gr groenten p.p.

Bloemkool met uiensaus
445gr groenten p.p.

Bloemkoolsalade met de Franse slag
345gr groenten p.p.

