| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 247 kcal |
| Vet | 10 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 22 gr |
| waarvan suikers | 0 gr |
| Voedingsvezels | 9 gr |
| Eiwitten | 11 gr |
| Zout | 0 gr |
Linzenhummus

50gr groenten p.p.
Ingrediënten
| 200 gram bruine linzen (een nacht in water geweekt) |
| 2 gram knoflook (gehakt) |
| 40 milliliters olijfolie |
| 30 milliliters citroensap |
| 1 gram zwarte peper |
| 1 gram paprikapoeder |
Bereidingswijze
- Spoel de bruine linzen af en laat ze uitlekken. Doe ze in de pan gevuld met koud water. Aan de kook brengen. Laat 20 minuten sudderen of tot de bruine linzen gaar zijn.
- Giet de bruine linzen af en bewaar een deel van het kookvocht voor later. Meng met 3/4 van de olijfolie, knoflook, citroensap, zwarte peper in de keukenmachine. Als de hummus te dik is, voeg dan het bewaarde kookvocht toe, 1 eetlepel per keer, totdat het de gewenste consistentie heeft bereikt. Doe de hummus in een kleine kom en besprenkel met de rest van de olijfolie en het paprikapoeder voordat je het serveert.
Tip: combineer de hummus met een lekkere salade.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Ratatouille met linzen
400gr groenten p.p.

Groentecurry met linzen en geroosterde amandelen
250gr groenten p.p.

Dahl met zoete aardappel en korianderyoghurt
530gr groenten p.p.

