| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 223 kcal |
| Vet | 5 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 21 gr |
| waarvan suikers | 3 gr |
| Voedingsvezels | 15 gr |
| Eiwitten | 15 gr |
| Zout | 0.1 gr |
Pittige tuinboontjes

230gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| ½ eetlepel tomatenpuree |
| 1 eetlepel vloeibare margarine |
| 1 kleine ui |
| 1 kleine Spaanse peper |
| 1 kg verse tuinbonen of 400 gram diepvries tuinbonen |
Bereidingswijze
1. Dop de verse tuinbonen.
2. Kook de verse of diepvries boontjes in weinig water in ca. 6 minuten gaar.
3. Maak de ui en het pepertje schoon en snijd dit klein.
4. Laat de tuinbonen uitlekken.
5. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui met het pepertje.
6. Voeg de tuinbonen, wat water en de tomatenpuree toe en warm de tuinbonen hierin op.
Menusuggestie: Lekker met quinoa met bosuitjes en parten gekookt ei.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Ook lekker!
Meer recepten
Gesmoorde tuinboontjes
350gr groenten p.p.

Tuinbonen à la Romana
280gr groenten p.p.

Tuinbonen met sinaasappelmosterdsaus
140gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.
