| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 162 kcal |
| Vet | 5 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 12 gr |
| waarvan suikers | 0 gr |
| Voedingsvezels | 11 gr |
| Eiwitten | 13 gr |
| Zout | 0.33 gr |
Gesmoorde tuinboontjes

350gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 2 dl bouillon met minder zout |
| 1 plakje achterham |
| 1 eetlepel vloeibare margarine |
| 1 sjalot |
| 2 theelepels maïzena |
| 1 1/2 kg tuinbonen |
Bereidingswijze
1. Dop de tuinbonen.
2. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
3. Fruit de sjalot in de margarine glazig.
4. Voeg de tuinbonen en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Kook de tuinbonen in ca. 10-12 minuten gaar.
5. Snijd de ham in stukjes en roer ze er door.
6. Roer de maïzena met wat water tot een papje en bind hiermee het vocht. Maak de groente op smaak met wat peper.
Menusuggestie: Lekker met een karbonade en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Tuinbonen à la Romana
280gr groenten p.p.

Pittige tuinboontjes
230gr groenten p.p.

Tuinbonen met sinaasappelmosterdsaus
140gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

