Gesmoorde tuinboontjes

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 dl bouillon met minder zout
1 plakje achterham
1 eetlepel vloeibare margarine
1 sjalot
2 theelepels maïzena
1 1/2 kg tuinbonen

Bereidingswijze

1. Dop de tuinbonen.
2. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
3. Fruit de sjalot in de margarine glazig.
4. Voeg de tuinbonen en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Kook de tuinbonen in ca. 10-12 minuten gaar.
5. Snijd de ham in stukjes en roer ze er door.
6. Roer de maïzena met wat water tot een papje en bind hiermee het vocht. Maak de groente op smaak met wat peper.

Menusuggestie: Lekker met een karbonade en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
162 kcal
Vet
5 gram
Eiwit
13 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
12 gram
Vezels
11 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
325 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!