| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 274 kcal |
| Vet | 9 gr |
| waarvan verzadigd | 4 gr |
| Koolhydraten | 32 gr |
| waarvan suikers | 0 gr |
| Voedingsvezels | 2 gr |
| Eiwitten | 13 gr |
| Zout | 0 gr |
Ricotta pannenkoeken
Ontbijt
Hoofdgerecht
Bijgerecht
4 pers
20 - 30 min

Met seizoensproducten
25gr fruit p.p.
Ingrediënten
4 pers
| 140 gram | tarwebloem |
| 2 gram | bakpoeder |
| 100 gram | eieren (dooiers en eiwitten gescheiden) |
| 150 milliliter | magere melk |
| 175 gram | ricotta |
| 10 milliliter | plantaardige olie |
| 40 gram | halfvolle vanilleyoghurt |
| 100 gram | aardbeien (zonder kroontjes, in kleine stukjes) |
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom de tarwebloem en het bakpoeder. Meng in een aparte kom de eieren, magere melk en ricotta. Klop in een andere kom de eieren stijf. Giet vervolgens het ricottamengsel bij het tarwebloem en klop tot het geheel gemengd is. Spatel het eieren er voorzichtig doorheen.
- Verhit een deel van de plantaardige olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schep lepels van het pannenkoekenbeslag in de koekenpan, totdat de pannenkoeken de gewenste grootte hebben. Bak de pannenkoekjes 1-2 minuten aan elke kant, tot ze gaar zijn. Haal het dan uit de pan en zet het afgedekt opzij om het warm te houden. Herhaal dit met het resterende beslag tot alle pannenkoeken gaar zijn.
- Serveer de pannenkoeken met de aardbeien en halfvolle vanilleyoghurt.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Ook lekker!
Meer receptenAardbeienshake
115gr fruit p.p.

Feestelijke Fruitbowl
90gr fruit p.p.

Zachtfruit salade
90gr groenten p.p. & 75gr fruit p.p.
